Bijzondere introducties tijdens het Goei Leven Festival op de Lamperse Hei in Wanroij

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de smaak van Hereford vlees, bezoek dan de streekwinkel op de Lamperse Hei.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Bijzondere introductiesWANROIJ –  Afgelopen zaterdag waren er bijzondere introducties tijdens het Goei Leven Festival op de Lamperse Hei in Wanroij. Het begon met de onthulling van het Land van Cuijk Boert Bewust bord en daarna met de introductie van de Land van Cuijk bitterbal en de Land van Cuijk kroket.

Aan chef kok Martien Bos de eer om het Land van Cuijk Boert Bewust bord te mogen onthullen. Martien geeft als initiatiefnemer van het Smaakcentrum Cuijk kookles aan zo’n 1500 kinderen in de regio. Het Smaakcentrum heeft inmiddels drie kooklocaties in de regio. Het eten wordt bereid met zoveel mogelijk streekproducten. Onlangs is Martien ook bestuurslid geworden bij het GoeiLeven.

Bijzondere introducties
Foto Land van Cuijk Boert Bewust: Links Martien bos en rechts, Miriam en Mat van den Broek.

Land van Cuijk Snack’s

Na deze indrukwekkend onthulling werden de bezoekers verrast met de bijzondere introducties van de Land van Cuijk kroket en de Land van Cuijk bitterbal. Twee heerlijke ambachtelijke snack’s, met als hoofdingrediënt Hereford rundvlees. De runderen hebben een goei leven gehad en dat proef je aan de karakteristiek smaak van het vlees.

Alle foto’s zijn gemaakt door Land van Cuijk Boert Bewust.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de smaak van Hereford vlees, bezoek dan de streekwinkel op de Lamperse Hei.

Wist je dat?

Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die gedurende een groot deel van het jaar in de wei lopen en wiens hoofdvoedsel daardoor gras is, rijk is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op ons hart- en vaatstelsel. In de wei lopen de runderen 10 maanden van het jaar buiten. De kalfjes blijven bij hun moeder buiten in het veld lopen. Op deze weiden worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. In de stal krijgen de runderen puur natuurlijk voedsel, dat geproduceerd is op het eigen bedrijf.

De bourgondische boerderijwinkel is op vrijdag open van 10:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur.

Boertel De Lamperse Hei
Familie van den Broek
Lamperen 14
5446 PT Wanroij

Telefoon : 0485-371390
Mobiel : 0650203978
E-mail : info@lampersehei.nl
Website : www.lampersehei.nl

Word ook nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.