Bellen in de Cloud neemt nog steeds toe in het bedrijfsleven

Gedateerde bedrijfsapplicaties kunnen een hindernis vormen, die zijn soms niet zo gemakkelijk naar de Cloud te migreren.

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Het VoIP- bellen in de cloud, neemt in de zakelijke wereld een enorme vlucht. Eigen bedrijfscentrales (PBX) worden vervangen door een stukje software in de Cloud. Uitbesteding van beheer en onderhoud biedt veel gemak. Telefoongesprekken worden over het internet afgewikkeld, of dat nu het open internet, netwerken van operators, bedrijfsnetwerken, publieke clouds of private clouds betreft.

Voice wordt data. En over dezelfde netwerken gaan ook andere communicatievormen zoals chat en instant messaging. Tegelijk worden documenten en andere bestanden gedeeld. Ook voorziet VoIP prima in de behoefte aan samenwerking zoals die in virtuele organisaties ontstaat.

Telefonie en IT komen samen

“De hedendaagse medewerker wil niet alleen bellen maar wenst de beschikking te hebben over een heel arsenaal aan communicatiemiddelen” “Bovendien loopt het bellen vaak via een applicatie. In een pakket als Microsoft Office 365 vormt het telefoneren slechts een onderdeel, naast andere samenwerkingsinstrumenten. Spraaktelefonie en IT zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Door telefonie aan de Cloud te koppelen ontstaan ongekende mogelijkheden. VoIP biedt allerlei interessante extra’s. “In China wordt al een engine gebruikt die het
mogelijk maakt dat gesprekspartners in hun eigen taal blijven spreken. Omdat alles razendsnel wordt vertaald, kunnen beiden elkaar prima begrijpen.”

Digitaal succes

De overstap naar de Cloud is niet te stuiten. De overgrote meerderheid van de zakelijke applicaties draait straks ‘ergens op internet’. Elk bedrijf is in meer of mindere mate bezig met een Cloud-strategie. Want dat is de snelste weg naar digitaal succes. Voordelen van de Cloud zijn de enorme flexibiliteit, schaalbaarheid, kostenvoordeel en gemak. Je kunt de benodigde functionaliteiten in een handomdraai aan- of uitzetten. Ook is altijd de laatste techniek beschikbaar. VoIP biedt geavanceerde features zoals het doorverbinden van binnenkomende gesprekken naar de meest geschikte medewerker. “De digitale transformatie wordt door de Cloud enorm versneld”. “Klantenfuncties worden bijna volledig gedigitaliseerd. Hetzelfde geldt voor de productie en eigenlijk
het hele bedrijfsproces. Medewerkers hebben dankzij de Cloud overal en altijd toegang tot de applicaties en data die nodig zijn voor hun werk. Het VoIP-bellen past geheel in deze ontwikkeling.”

Kink in de kabel

Starters die als het ware zijn geboren in de Cloud, maken snel gebruik van nieuwe technologie. Jonge bedrijven hebben het doorgaans gemakkelijker dan hun reeds langer bestaande branchegenoten. Gedateerde bedrijfsapplicaties kunnen een hindernis vormen, die zijn soms niet zo gemakkelijk naar de Cloud te migreren. Het vervangen van verouderde oplossingen die de kern van het bedrijfsproces raken, kan heel wat voeten in aarde hebben. Dat geldt bijvoorbeeld als zo’n systeem qua communicatie zit vastgeklonken aan een traditionele telefooncentrale. Komt er dan een kink in de kabel dan kan dat grote gevolgen hebben. In bijvoorbeeld de luchtvaart – waar snelle en uiterste betrouwbare communicatie een eerste vereiste is – zie je dat stappen richting de Cloud niet overhaast worden genomen. Organisaties met missie-kritische communicatie die honderd procent betrouwbaarheid eisen zoals op Schiphol of in de Rotterdamse haven, gaan daarom wat minder snel over naar de Cloud. De oplossingen die u via 1Voice BV aanschaft zijn compatible met tal van CRMpakketten en draaien tot volle tevredenheid bij tal van ondernemingen.

Wilt u meer weten over bellen in de Cloud? Neem dan gerust contact met ons op.

1 Voice BV– total communicationspaul-dubbers-1voice-nijmegen-bespaar-tot-50-procent-op-uw-telefonie-en-internetkosten-maasvallei-netwerk

Kerkenbos 1224
6546 BE  NIJMEGEN

Telefoon : 024-7601400

E-mail : info@1voice.nl
Website :  www.1voice.nl
LinkedIn :  www.linkedin.com/company/1voice-bv
Facebook : www.facebook.com/1voice.nl

Uw bedrijf ook op de Maasvallei site? Word dan ook Nieuwspartner bij de Maasvallei Bedrijven om duizenden lezers in de regio te informeren over uw organisatie.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*