5.000 euro voor Smaakcentrum Land van Cuijk

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.

Foto : Patrick Bongartz FotografieCUIJK – Martien Bos van Smaakcentrum Land van Cuijk heeft vrijdagmiddag een cheque van 5.000 euro in ontvangst mogen nemen uit handen van Robert Hermens, de bedenker van het kookboek ‘Goei Gerei’. De winst van de boekverkoop wordt gedoneerd aan het Smaakcentrum. “Het boek was een groot succes en in no-time uitverkocht. Het is mooi dat we zo’n groot bedrag kunnen doneren”, aldus Hermens.

Bij het Smaakcentrum in Cuijk, Boxmeer en Mill (Langenboom) krijgen alle basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 les over (de oorsprong) van het eten op hun bord. Tevens gaan zij een paar weken op rij zelf de keuken in om gezonde en lekkere gerechten te koken met producten die vaak afkomstig zijn uit de regio.

Archieffoto Maasvallei in het Smaakcentrum bij Marien Bos

Omdat de winst van het kookboek gedoneerd zou worden aan het Smaakcentrum, zegden een vijftal supermarkten (Jumbo Bosmans Cuijk, Albert Heijn Mill, Jumbo van Kuppeveld Grave, Jumbo Boxmeer en Plus Verbeeten Overloon) toe om ‘Goei Gerei’ tegen een fikse korting te verkopen in de eigen winkel. “Het boek kende een oplage van 12.500 exemplaren en was binnen enkele weken volledig uitverkocht. Dat hebben we mede te danken aan de inzet van de supermarktmanagers”, benadrukt Hermens.
Het kookboek ‘Goei Gerei’ werd in oktober uitgebracht. Het boek bevat niet alleen tientallen smakelijke recepten, maar vertelt ook het eerlijke verhaal achter de ondernemers en de gebruikte, veelal uit het Land van Cuijk afkomstige ingrediënten.

“Het Smaakcentrum richt zich op de kinderen van vandaag en dus op de consument van morgen. Lessen over gezonde voeding zijn essentieel om te komen tot een gezonde leefstijl. In die zin investeren we samen in preventieve gezondheidszorg. Wij wensen alle kinderen een gezonde toekomst. Bovendien laten we zien hoe leuk koken is. Dit doen we met hulp van talloze vrijwilligers die assisteren in de keuken en theorielessen verzorgen.”

Het Smaakcentrum Cuijk staat onder leiding van topkok Martien Bos, de culinaire duizendpoot en ambulant cuisinier voor het Koninklijk huis.

Smaakcentrum Cuijk

‘Superchef’ Martien Bos.
Kerkstraat 44
5439 ND Linden

Telefoonnummer : 06-51375787

E-mail : info@smaakcentrumcuijk.nl
Website : www.smaakcentrumcuijk.nl

Lees hier een eerder artikel over het Smaakcentrum Cuijk.

Print Friendly, PDF & Email

Wie zorg en aandacht zaait, oogst vertrouwen en succes.